Voorbereiding Energetische Hygiëne

Welkom bij de online OMnium Masterclass Energetische Hygiëne

OMnium betekent een deel zijn van een groter geheel. En dat is wat je bent. Jouw menselijke ervaring is een prachtig deeltje van een heel groot bewustzijn – Jouw Universele Zelf – die weer een deel is van het gehele Universele Bewustzijn – de Bron (of hoe je dat wilt noemen). Elke aflevering van deze Masterclasses heeft de intentie om je te ondersteunen hier steeds dieper contact mee te ervaren. Het is aan te bevelen om elke dag de “Verbinding met de Bron” te doen. Deze zit ook kort in elke geleide visualisatie dus vormt zo een integraal onderdeel van het gehele proces. Maar een wat specifieke aandacht voor deze unieke verbinding en ervaring versterkt jouw energie en opent je menselijke ervaring voor jouw Hoger Zelf.

Algemeen voor de cursus

Om echt je voordeel te doen met deze cursus heb ik een paar suggesties voor je. Kijk maar hoe het voelt en kies maar wat het beste bij je past. Dit zijn de eerste stappen – en we bouwen het rustig en gradueel op. Omdat je een complex wezen ben dat eigenlijk een holografisch bewustzijn heeft, zijn ervaringen energetisch gekoppeld aan elkaar. De insteek nu is zuiveren en schoonmaken. Het is een stap voor stap proces. Net zoals je denkt ik ga mijn badkamer opruimen, kun je eindigen met de complete verbouwing van je huis. Zo is dit proces een eerste stap. De complete verbouwing stellen we nog even uit…. Zet je intentie dat je bij elke bewuste ervaring die aspecten aanpakt die klaar zijn om op te ruimen zodat er helderheid komt voor de volgende stappen.

Regelmaat en verdieping – doen en zijn

Net zoals voor conditietraining regelmatig en volhouden belangrijk zijn, zo geldt dat ook voor bewustzijnsontwikkeling. Door regelmaat bouw je een soort balans op en gewenning in je systeem. Deze gaat op een bepaald moment voor je werken omdat het dan een “grondhouding” is geworden. Maar in het begin moet je ook uit een eventuele oude groef raken. Dat vraagt inzet en soms ook discipline. Dus om echt je voordeel te hebben van deze masterclasses is het goed om regelmaat en een zekere discipline tin te bouwen. Creëer vaste momenten voor jezelf om de geleide meditaties te doen, of korte stukjes daarvan.

  1. ‘s ochtends na het bijv. het douchen
  2. ‘s avonds voor het slapen gaan
  3. tussen de middag even een kort moment

Open mind en onderzoeken – dit is jouw tijd

Probeer elke keer als je een geleide visualisatie doet er nieuw in te stappen. Laat je verassen en vraag elke keer om een nieuwe energie, nieuw aspect, nieuwe ervaringen en nieuw inzicht. Dit is jouw tijd en jouw proces om op een nieuwe manier je eigen innerlijke verbinding en potentieel aan te spreken.

Intentie verdiepen en bewustzijnsverruiming – onderzoek je potentie

De kracht van jouw intentie en dus van jouw bewustzijn is de kern van elk proces. Jij kiest en met je vrije wil kun je zelf bepalen waar je je bewustzijn op richt door je intentie, je focus en je vraag aan je Hoger zelf en jouw Bron-verbinding.

Vraag en intentie

De Vraag-en-Intentie Methode die we veel gebruiken is een innerlijk verbinding die je maakt in en door jezelf met jouw Hoger Zelf. Immers jij hebt een vrije wil en dus door te vragen “kies” jij om iets te laten gebeuren. Dan kan je Hoger Bewustzijn de energie geven die jij vraagt. Dus Vragen is de motor van groei en bewustzijnsontwikkeling. Vandaar dat in deze classes consequent de vraag-en-intentie methode wordt gebruikt. De Vraag-en-intentie methode wordt ook gebruikt om blokkades op te ruimen (dit is iets wat in latere delen van de OMnium masterclasses aan de orde zal komen). Mocht je in je proces van deze cursus tegen ervaringen, blokkades, angsten e.d. aanlopen dan kun je ondersteuning vragen aan ervaren cursisten van ons. Kijk hiervoor op de website van Hyacintha. Je vindt daar meer informatie en ook de mogelijkheid om je aan te melden voor VIM-ondersteuning

Interactie en samen leren – gebruik het veld

Tot slot ben je niet de enige deelnemer. Er zijn ongeveer 75 deelnemers aan deze onlinecursus. Dus er vormt zich een heel veld van activiteit. Energetisch maak je sowieso gebruik van dit veld. Maar je kunt ook concreet hier je voordeel mee doen door interactie. Daarom heb ik een besloten Facebook pagina gemaakt speciaal voor deze groep waar je kunt reageren op elkaar. Om lid te worden van deze facebook pagina moet je toegelaten worden. Danka gaat dat doen, je kunt je bij haar aanmelden:

https://www.facebook.com/neveah.light.5

Heb je geen Facebook account dan kun je hier er een aanmaken. Heb je moeite met Facebook of technische vragen, dan kun je contact opnemen met Danka Fluit, zij ondersteunt de Facebook groep. Hier kun je haar emailen.

Opzet van de Facebook pagina

  1. Per week is er 1 thema
  2. Je kunt reageren onder de afbeelding van het thema. Dit heeft als voordeel dat het bij elkaar blijft
  3. Je kunt onderling op elkaar reageren en inzichten, ervaringen, vragen e.d. uitwisselen en ook afspraken maken (facetime, skype, bellen..).

 

 

 

Leuk dat je de onlinecursus Energetische Hygiëne gaat doet.

Het is een prachtige verdieping die je echt gaat ondersteunen en een krachtige basis legt voor je spirituele groei en helderheid. Immers dagelijks je focus zetten op wat werkelijk belangrijk is voor je doet er echt toe. Juist omdat we in een wereld zitten met zoveel afleiding is het goed om daar gericht aandacht aan te schenken. In deze grafiek kun je zien hoe een veranderingsproces vaak verloopt

Vaak begin je enthousiast met een groot gevoel van groei en energie, maar dan komt er een moment dat je een soort plafond bereikt. Vaak voelt het dan dat je niet verder komt en dus… is er een kans dat je stopt of afhaakt. Maar juist die fase is belangrijk om vol te houden want… het is de fase waarop je je lichaam ondersteunt nieuwe vaardigheden echt dieper te integreren.

Dus in de Online Masterclass gaat het echt om volhouden en dagelijkse discipline (dit is natuurlijk voor jezelf hoor, we gaan niet controleren.) Maar ik wil je wel aanmoedigen.

Ben je door de fase van de piek heen dan is het belangrijk dat je accepteert dat er een soort ”terugval gevoel is”. Dit is normaal bij een integratieproces. Als je dan rustig volhoudt kom je in een nieuwe fase die je energie gaat even. Dat is waar we voor gaan!

Het proces wordt zelfsturend, zelf-genererend, voedend en vervullend. Helderheid, focus, verbinding en nieuwe energie dat is wat de Energetische Hygiëne beoogt te ondersteunen.

Audio MP3 downloads

Heb je de audiobestanden besteld dan begrijp je natuurlijk wel dat die synchroon lopen met de cursus dus die ontvang je ook per aflevering. Immers elke week heeft een specifiek focus. Door een focus ga je steeds dieper de energie activeren, ervaren, benutten en integreren. Dat is precies de bedoeling. Spiritueel meesterschap realiseer je namelijk diep in je cellen van je lichaam.

Spiritueel Meesterschap

Ik heb onlangs voor de cursus van mijn partner Hyacintha Kraidy (wellicht ken je haar ook) een korte introductie gemaakt over spiritueel meesterschap. Wellicht vind je het interessant om die te bekijken. Hierin leg ik uit wat nou eigenlijk meesterschap is. En dan wordt het je heel duidelijk hoe belangrijk je fysieke lichaam en de verbinding tussen je bewustzijn en het lichaam is. Meesterschap realiseer je in je fysieke lichaam en tot diep in je cellen.

 

Vanaf 11 april starten we

We starten vanaf 11 april met dit deel uit de  OMnium Masterclasses, dus nog even geduld. In de tussentijd kun je alvast de volgende meditaties of muziekstukken gebruiken. kijk verder op onze youtube kanalen Musicfromsource en  Hyacintha Kraidy  en voel maar wat past bij je:

Verbinden met de Bron

De verbinding met de Bron is je energetische levenskoord, je navelstreng van puur licht met je essentie. Die elke dag activeren en versterken is belangrijk. Je kunt hiervoor heel goed deze korte meditatie met muziek gebruiken

Verder zijn deze korte clips met muziek heel ondersteunend en als je die afwissend doet kunnen ze een energetische structuur en basis geven aan je dagelijkse leven.

 

 

 

 

Vorm een netwerk

Deze tijd is echt de tijd van kiezen en nieuwe creaties maken. Samen is altijd gemakkelijker dan alleen. Dus kijk om je heen in je vriendenkring met wie je spiritueel een klik hebt. Stem je spirituele ontwikkeling en weg af, bijvoorbeeld door samen een meditatie te doen. Waar je samen een verbinding maakt verdubbelt niet maar verveelvoudigt de energie zich.

Ook kun je vrienden de suggestie doen om samen met je de online cursus te doen zodat je ervaringen kunt uitwisselen , dingen kunt ontdekken en vooral nieuwe inzichten in jezelf kunt activeren. Dit is de tijd van vernieuwing en van een nieuwe mindset.

 

 

Vervolg

Na de online serie over Energetische Hygiëne volgen andere verdiepende series over:

  • Je Hoger Zelf, wat het is, hoe het werkt, hoe het zich uitdrukt en hoe je het meer en meer ervaart en integreert.
  • De Bron: wat de Bron is, waarom verbinden met de Bron, de aspecten van de Bron en de Drie Goddelijke Wezens – de Vader, de Moeder, de Zoon
  • Je Universele Essentie: Hoe je bent geschapen, je geestelijke familie van de bron, je bewustzijn, je ziele identiteit en je vorm en functie
  • Hoe je incarneert: Je levenscontract, Parallelle aspecten, Karma etc…

Elke aflevering uit deze series geeft je diepe ervaringen via meditatie met music zodat je op jouw eigen unieke wijze en bewustzijn hier verbinding mee maakt.

Ga ervoor! heel veel liefs

Frits en Hyacintha